Kiss & ride!

Voor de school is er een KISS & RIDE zone, ZOEN en ZOEF, of hoe je het ook wil noemen.

Wikipedia geeft deze uitleg: Een Kiss & Ride is een kortparkeervoorziening dicht bij bijvoorbeeld een treinstation of basisschool. Ze worden daar gecreëerd om reizigers of schoolkinderen dicht bij de ingang tot het gebouw af te kunnen zetten of op te halen.

Het is niet de bedoeling dat hier geparkeerd wordt om dan je kind te brengen of te komen halen bij de schoolpoort. Bedoeling van een K&R is om te stoppen, kinderen te laten uit- of instappen en asap weg te rijden. Indien je als bestuurder wil uitstappen en meewandelen met je kinderen naar de schoolpoort, moet je verderop parkeren. Omdat er de laatste tijd weer meer gevaarlijke situaties ontstaan, willen we u vragen om hier echt rekening mee te houden.

Dus:

  • K&R stoppen/in-uitstappen/doorrijden
  • Auto niet keren bij de K&R
  • Niet op het voetpad parkeren/rijden, ook niet aan de overzijde
  • Niet parkeren K&R en gaan spelen in de speeltuin