Boekentip

Boek aanbeveling:

 Een tijdje geleden kwam mijn schoonmoeder aanzetten met het boek: “De vijf talen van de liefde”. Ik kende het boek, maar had het nog nooit gelezen. Het leek me altijd al interessant, maar er is immers zoveel interessant. Mijn schoonmoeder zei er bij: “Er is een hoofdstuk dat over kinderen gaat”. 

Ondertussen heb ik het boek gelezen en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik ben nu zelfs begonnen in het boek: “De vijf talen van de liefde van kinderen”. Dat boek stond al een aantal jaar ongelezen in mijn kast. 

Je geliefd voelen is één van de basisvoorwaarden voor leerbaarheid. Vaak geven we liefde maar komt de liefde niet aan bij onze geliefden. Gewoon omdat we een andere liefdestaal spreken. 

Elk kind heeft zijn eigen liefdestaal, een manier waarop hij of zij de ouderlijke liefde het beste verstaat. Zo kunnen we onze kinderen ten volle laten beseffen dat ze geliefd zijn. Brengen we de vijf liefdestalen in praktijk; dan kunt we er zeker van zijn dat onze kinderen die liefde voelen! 

Ik heb al enorm veel opgestoken van deze boeken. Zowel voor mijn gezinssituatie als klaspraktijk. Daarom wil het voorbeeld van mijn schoonmoeder volgen en jullie de kans geven om deze geweldige boeken ook te lezen. 

Ik heb enkele exemplaren in de klas, dus wees er snel bij om er ééntje gratis te komen ontlenen bij mij. 

Veel zegen,

Juf Jiska