Berichten

Slotviering

De slotviering is op vrijdagochtend 28 juni. Samen met alle kinderen willen we afscheid nemen van de kinderen van klas 6. We proberen te starten rond 9u30-9u45. Voor deze viering is iedereen van harte uitgenodigd. Na de viering is er weer een ‘verrassing’ en daarna kunnen de kinderen gewoon mee naar huis. Om 11.45 is de schooldag gedaan. Er is die dag opvang tot 12.15 uur. Dan gaat de school dicht voor 2 maanden.

Klas 5 en 6 op leerwandeling in Mechelen op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni gaan klas 5 en 6 op leerwandeling in Mechelen. We gaan kennismaken met heel wat mooie, historische en belangrijke plaatsen in onze stad.

Ook zullen we een bezoek brengen aan het Hof van Busleyden voor een museumklas: “Op bezoek bij Margareta en Hiëronymus.”

Meebrengen: goede wandelschoenen, regenjas, rugzak met lunchpakket, voldoende drinken, koek of fruit.

Een boekentas heb je die dag niet nodig. Breng zelf wel een potlood mee!

Afscheidsdag klas 6 op donderdag 20 juni 

Op donderdag 20 juni gaan we met klas 6 naar ‘Sport Vlaanderen’ in Hofstade voor onze afscheidsdag.

We gaan met de fiets dus zorg ervoor dat je een fiets hebt die helemaal in orde is en dat de banden goed zijn opgepompt.

De volgende activiteiten zijn gepland:  
– voormiddag: hoogtouwenparcours
– namiddag: optimist-zeilen
Zorg dat je sportieve kledij en schoenen aandoet.

Meenemen:

  • fiets, slot, fluohesje, (helm), regenjas
  • lunchpakket, voldoende water, koek of fruit
  • zwemgerief, handdoek, waterschoenen of oude schoenen die in het water mogen

Belangrijke verkeersinformatie

Stad Mechelen en het Agentschap Wegen en Verkeer werken van 17 juni tot en met 5 juli op de Zandpoortvest ter hoogte van kruispunt Nekkerspoel. Daar wordt de afslagstrook van de Zandpoortvest naar de N15 opgenomen in de lichtenregeling op het kruispunt. Zo wordt het kruispunt veiliger. Hou rekening met omleidingen.

Fietsers en voetgangers

  • Fietsers op de Zandpoortvest gebruiken tussen Nekkerspoel en de Bleekstraat het dubbelrichtingsfietspad aan de binnenkant van de Zandpoortvest.
  • Van en naar de N15 is enkel het fietspad aan de kant van de Afleidingsdijle in gebruik. Tussen de N15 en Zandpoortvest steken fietsers en voetgangers het kruispunt diagonaal over.

Auto- en vrachtverkeer

  • Tijdens de werken is het niet mogelijk om van de Zandpoortvest af te slaan naar de N15 en Tangent. Van de Zandpoortvest kan je wel naar de Nekkerspoelstraat of Zwartzustersvest.
  • Verkeer vanuit de (parking) Zandpoortvest richting N15 of Tangent maakt kort voor het kruispunt Nekkerspoel een keerbeweging naar de rijstrook aan de binnenkant van de Zandpoortvest. Op die manier rij je richting het Raghenoplein. Via de Leuvensesteenweg bereik je de Tangent.
  • Tot 28 juni blijft het niet mogelijk om de Zandpoortvest in te rijden vanaf het kruispunt Nekkerspoel. Je kan de Zandpoortvest tot dan enkel bereiken via kant Raghenoplein.

Bekijk alle informatie en een kaart van de omleidingen

Sportdag lagere school

Op dinsdag 18/6 gaan we met de lagere school te voet naar ‘De Nekker’ voor onze sportdag.

Zorg dat je sportieve kledij en sportschoenen aandoet. Voetbalschoenen met toppen mogen niet. Neem zeker iets mee dat nat mag worden, bij goed weer gaan we in de namiddag naar het waterspeelpark.

S’middags eten we ons luchpakket op rond de atletiekpiste.

In een rugzakje neem je mee:
– voldoende water
– fruit of koek
– gezond lunchpakket
– zonnecrème
– een petje of hoedje tegen de zon
– handdoekje
– reserve T-shirt en broek
– regenkledij.

Klas 5 en 6 op bosklassen in Spa

Van dinsdag 11 juni t.e.m. vrijdag juni gaan klas 5 en 6 op bosklassen in Spa. We hebben er zin in!!!

Alle info vinden jullie in de brief die meegegeven werd.

Graag aan de bagage, rugzak en slaapzak het meegekregen naamkaartje hangen. Denk er ook aan om de envelop mee te brengen en dinsdagmorgen af te geven aan de juf of meester!