Berichten

Parkeren

Beste ouders,

Mag ik jullie met aandrang vragen om niet te parkeren op de oprit van het bedrijf naast de school (kant van de personeelsparking). Hier staat u in de weg voor de leveranciers. Dit zorgt voor ongemak en wrevel bij de buren. Kunnen jullie hier rekening mee houden aub. Alvast bedankt.

Via de inlogcode op de website van de schoolfotograaf kan je de foto’s van uw kind, klasfoto en eventueel familiefoto’s bekijken en bestellen.

Het kaartje met de persoonlijke inlogcode heeft u reeds gekregen.

Bestel VOOR zaterdag 10/10/2020. Nadien loopt de verzendkost vrije periode af voor het bestellen van de schoolfoto’s. Bestellingen die gebeuren NA 10/10/2020 zullen rechtstreeks naar het adres van de besteller verstuurd worden. Hiervoor zal er een verzendkost worden aangerekend.

Strapdag

Het is weer zover!! 

Op vrijdag 18 september houden we met de hele school onze jaarlijkse Strapdag!

Zelfs de Coronacrisis houdt ons niet tegen, al doen we ook deze dag alles binnen de maatregelen. Heel de dag staat weer in het teken van voetgangers, fietsers en steppers!

De Lakenmakersstraat wordt dan afgesloten voor het doorgaand verkeer en heel de dag door zijn er fietsactiviteiten op straat.

Deze dag kunnen we nooit waarmaken zonder de vele vrijwilligers die ons helpen: ouders, grootouders, sympathisanten, … Kan je een post bemannen of een klas mee begeleiden voor een halve of een hele dag? Neem dan contact op met meester Christopher. We hebben je nodig! 

Kinderen: breng die dag zeker je FIETS mee!!

Er zijn ook dit jaar geen steps beschikbaar, dus breng zeker ook je skeelers, rolschaatsen, step, skateboard enz enz mee naar school. Hoe meer wielen, hoe meer pret!

Alvast dank en… Strap ze!

Fotograaf

Op maandag 14 september komt de schoolfotograaf.
Er zullen individuele foto’s en klasfoto’s worden gemaakt. Dit jaar zullen er GEEN gezinsfoto’s zijn.

De individuele foto’s worden genomen tegen een neutrale achtergrond. Hieronder ziet u een voorbeeld. Het kan ook zijn dat de foto’s in de vrije natuur in het speelbos worden getrokken.

De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar worden ook gefotografeerd tegen een witte achtergrond, zodat deze foto’s kunnen gebruikt worden voor de identiteitskaart. Indien uw kind niet in het 5de of 6de leerjaar zit en u toch een pasfoto wenst tegen een witte achtergrond (bijvoorbeeld voor de Kids-ID), willen we vragen dit voor maandagochtend 8.30 uur te laten weten aan het secretariaat (secretariaat@schooldewegwijzer.be).

Bestellen waterflessen

Als school willen we de afvalberg verkleinen. Vanaf dit schooljaar willen we zelfs een school zonder wegwerpdrankverpakking zijn. Hiervoor bieden we duurzame herbruikbare flessen aan. U kan nog steeds waterflessen bestellen via het formulier op de website. Dit aan de voordelige prijs van €11,00 (verkoopprijs in de winkel is €12.50). Indien gewenst kan u ook een bij horende sportdop bestellen aan 3€ per dop (verkoopsprijs in de winkel €5,50).

Het formulier vindt u bij het tabblad ‘help je kind’ – Waterflessen bestellen

Afspraken start schooljaar

De overheid gaat uit van 4 verschillende pandemiescenario’s in het onderwijs. Dit is samengevat in 4 kleuren: groen (geen risico meer)geel (beperkt risico)oranje (systematisch risico) en rood (weidverspreid risico).
Het is ook de overheid die bepaalt welke kleur er geldt.

Ongeacht de ‘kleur’ van de pandemie, zullen al de leerlingen voltijds (dus volledige dagen) naar school komen. U kan als ouder dus niet meer ‘kiezen’ of u uw kind naar school laat komen; de overheid verwacht dat iedereen gewoon naar school komt, behalve bij ziekte… .  

Ziektebeleid 

 • Wanneer uw kind (mogelijk) ziek is (hoesten, diarree, koorts, keelpijn, buikpijn, oorpijn …), is het heel belangrijk om uw kind thuis te houden. 
 • Heeft uw kind Covid- gerelateerde klachten (verkoudheid, hoesten, koorts, diarree, keelpijn), wordt er van de overheid uit verwacht dat de huisarts gecontacteerd wordt. 
 • Wanneer een kind uit een bepaalde klas Covid- positief test, kan het zijn dat de hele klas gedurende 2 weken in quarantaine wordt geplaatst. Dan zal uw kind weer les krijgen via afstandsonderwijs via de computer.  

Al enkele afspraken voor het begin van het schooljaar, in korte puntjes genoteerd:   

 • Afzetten en halen van de kinderen  
  – Aan de schoolpoort draagt iedereen een mondmasker.  
  – Ouders komen niet op de speelplaats. Uitzondering: Indien nodig, mogen ouders van kleuters van K0 en K1 én kleuters voor wie het emotioneel moeilijk is. 
  – Graag uw kind zo snel mogelijk ophalen en niet té vroeg afzetten. 
 • Ouders in het schoolgebouw 

Mogen we u vragen om niet zomaar in het gebouw te komen. In de gele kleur is het nog mogelijk om, na afspraak, een gesprek te hebben op school.  
Wilt u na school dringend iets bespreken met de leerkracht, dan mag u het secretariaat waarschuwen en zij zullen voor u de leerkracht halen. 

 • Startviering 

Dit vieren we enkel met de kinderen en de leerkrachten samen. 

 • Warme trui  

Mogen we u vragen om een warme trui, graag met RITS of knopen én met NAAM, met uw kind mee te geven