Berichten

Klas 4-5-6 planten 650 bomen!

De stad besliste om het bestaande bos langs de Oude platte beek, achter onze school, uit te breiden. Het eendenhok en de moestuin die hier voorheen waren, maken dus plaats voor nieuwe jonge boompjes die het bos moeten versterken.

Aangezien een bos planten voor onze kinderen een inspirerende activiteit is en aangezien onze leerlingen in de toekomst waarschijnlijk vaak kunnen genieten van het bos, gaan we helpen bij de aanplant.

Concreet gaat het over 650 boompjes en struiken die aangeplant worden. De plantgaten worden vooraf gemaakt. De kinderen steken er een boompje en maken het plantgat dicht.

De stad zorgt hierbij voor begeleiding en een woordje uitleg over waarom en hoe we bomen planten.

Kalender 2023

De kalender is klaar. Voor € 7,00 heeft u alweer een superhandig instrument om al uw afspraken te noteren.

De gezinsoudsten van de lagere school krijgen er eentje mee naar huis. Via de bestelbon kan u aangeven of u de kalender al dan niet koopt. U kan via de bestelbon nog extra kalenders bestellen. Indien u de kalender niet wenst, geeft u hem met uw kind terug mee naar school.
Is de kalender beschadigd, moet hij wel betaald worden!

Gelieve de wijze waarop u betaald heeft (Payconiq of cash) aan te duiden op het briefje en dit briefje terug mee te geven met uw kind.
Indien u cash betaald, gelieve gepast geld mee te geven in een gesloten omslag met uw kind.

De ouders (van kleuters) krijgen de bestelbon mee via het heen-en-weer schriftje.

ACTIE 250 voor 250

250 Wafels zullen meester Johan en meester Bruno bakken als er 250 kalenders verkocht worden.

Eén wafel dus voor élk kind! Helpen jullie mee om deze actie te laten slagen!

Schaatsen lagere school

Maandagnamiddag 21 november gaan we met de ganse lagere school schaatsen in het Ice Skating Center Mechelen.

Op deze dag kom je in warme sportieve kledij naar school.

Niet vergeten:

  • Handschoenen, deze zijn verplicht.
  • Lange (dikke) kousen.
  • Een muts en eventueel een sjaal.

Online bevraging fietsroutenetwerk

Graag uw aandacht voor de online bevraging van Stad Mechelen die momenteel loopt over het fietsroutenetwerk in onze stad. Om vlotter, veiliger en aangenamer fietsen mogelijk te maken, werd een studie opgestart waarvoor de stad op zoek is naar brede input van verschillende types gebruikers. Scholen vormen daarbij belangrijke knooppunten en we zijn benieuwd hoe ouders en leerlingen de fietsroute naar school ervaren.

Het gaat om een online bevraging die nog tot 20 november ingevuld kan worden.

Tijdens de bevraging kunnen zowel routes op kaart worden aangeduid als een opmerkingenveld ingevuld worden. Hier kan men kwijt wat de noden zijn, waar de stad op moet letten, kortom alles wat maar nuttig kan zijn bij de aanleg van het fietspad. De bevraging focust op routes in dorpen en wijken buiten het stadscentrum, maar uiteraard kan de route wel door het stadscentrum gaan.

Op deze webpagina vind je meer informatie.

Helm Op Fluo Top

We willen allemaal dat de kinderen goed zichtbaar en beschermd
naar school gaan. Daarom nemen wij deel aan de actie ‘Helm Op Fluo Top’.

Uw kind mag met fluovest en eventueel fietshelm naar school komen zodat hij/zij zichtbaar/beschermd is in het verkeer.
Ook als u met de auto komt, mag uw kind een fluovest dragen. We vinden het belangrijk dat uw kind zich bewust wordt van de zichtbaarheid in het verkeer. 

Er zijn ook leuke prijzen te winnen. 

Werken Mechelen

Op maandag 14 november starten Stad Mechelen en het Agentschap Wegen en Verkeer met de werken op de Zwartzustersvest en het kruispunt Nekkerspoel. Als alles vlot verloopt duren de werken tot en met 16 december. Om sluipverkeer te vermijden worden de Keizerstraat, Biest en Veemarkt vanaf 14 november
eenrichtingsstraten. Dat blijft zo na de werken.

Ook op maandag 14 november wordt er in de wijk Caputsteen een aantal verkeersknips ingevoerd. Dat wordt gedaan om sluipverkeer in de buurt te vermijden. Door de wijzigingen voor het verkeer op de vesten is het niet meer mogelijk om van de Zwartzustersvest naar de Nekkerspoelstraat, Tangent en de Zandpoortvest te rijden. Met verkeersknips wil er vermeden worden dat automobilisten alternatieve routes zoeken in de wijk.

Bovendien worden de oversteken op de fietsostrade veiliger gemaakt
omdat auto’s hier niet meer mogen doorrijden.
Er komen vier verkeersknips:
• In de Caputsteenstraat aan de fietsostrade
• In de kleine Nieuwedijkstraat aan de fietsostrade
• In de Sint-Gommarusstraat aan de Jan Bolstraat
• Op de Frans Halsvest tussen de Jan Bolstraat en Populierendreef

Pas op fietsers!
Eens de oversteek naar de Keizerstraat is vernieuwd, verdwijnt de oversteek naar de Voochtstraat. Ook die over de N15 en Nekkerspoelstraat verdwijnen. Door het dubbelrichtingsfietspad aan de binnenkant van de vesten zijn die oversteekplaatsen niet meer nodig. Ook voor voetgangers blijven er voldoende oversteekplaatsen. De oversteekplaats op de Zandpoortvest blijft beschikbaar. Daarom sturen we fietsers al vanaf het Douaneplein over het fietspad naar de Zandpoortvest. Het fietspad aan de andere kant sluiten we af.