Berichten

Onderwijsbeurs secundaire scholen

Het evenement kan wegens de coronapandemie en de daaraan verbonden veiligheidsmaatregelen helaas niet live doorgaan. Professioneel ondersteund door de preventieadviseurs werden alle veiligheidsmaatregelen in kaart gebracht, maar werd er geconcludeerd dat het eigenlijke doel van deze beurs, namelijk het ruime gamma van onderwijsinstellingen en haar opleidingen in één ruimte op korte tijd verkennen, niet gerealiseerd kan worden in deze setting.

Zoals vorig jaar, hebben de onderwijsinstellingen interessante filmpjes gemaakt waarin ze hun school voorstellen. Op de website van de stad vind je in een overzichtelijke lijst van alle Mechelse onderwijsinstellingen: https://www.mechelen.be/adres   Je kan meteen klikken op het filmpje van de school die je kiest of rechtstreeks naar hun website gaan. Contacteer gerust de scholen telefonisch of per e-mail om alle informatie te vragen die je nodig hebt.

We zijn er ons allen van bewust dat dit geen ideaal scenario is om een schoolkeuze voor je kind te maken. Toch stellen de onderwijspartners, in nauwe samenwerking met de stad alles in het werk om jullie goed te informeren, opdat je een goed overwogen aanmelding kan doen via http://aanmelden.school  van 28 maart tot 25 april. Dit om je 12-jarige nadien te kunnen inschrijven in een school.

Namens de Mechelse onderwijspartners en Clb’s

Schoendoosactie

Verscheidene mensen hebben het al gevraagd: Mogen we nog schoendozen vullen dit schooljaar? Het antwoord is: Jazeker!

Ook dit jaar doen we als school mee met de schoendoosactie. Quarantaines, ziekte, afwezigheden, uitgestelde activiteiten… kunnen ons niet tegenhouden. Dit jaar zullen de folders echter nét voor de kerstvakantie verdeeld worden. Dan hebt u voldoende tijd om in de vakantie eventueel één of meerdere schoendozen samen te vullen. Via de links hieronder vindt u onder andere meer achtergrondinformatie: waar gaan de schoendozen dit jaar naartoe, wat mag erin enz. 

Breng de gevulde schoendozen na de kerstvakantie (tegen 14 januari) naar school om af te geven aan meester Christopher (L5). Vandaar worden ze naar het verdeelcentrum in Duffel gebracht. Recent hoorden we dat de schoendozen de kinderen niet met Kerst bereiken, maar dat de dozen op verscheidene momenten worden afgegeven. Dit geeft ons meer tijd.

Veel schoendoos-vul-plezier!

link Schoendoosactie Nederland:

https://schoenendoosactie.nl/

link Schoendoosactie België:

http://schoendoosactiebelgie.blogspot.com/

Kalender 2022

De kalender is klaar. Voor € 10,00 heeft u alweer een superhandig instrument om al uw afspraken te noteren.

De gezinsoudsten van de lagere school krijgen er eentje mee naar huis. Via de bestelbon kan u aangeven of u de kalender al dan niet koopt. U kan via de bestelbon nog extra kalenders bestellen. Indien u de kalender niet wenst, geeft u hem met uw kind terug mee naar school.
Is de kalender beschadigd, moet hij wel betaald worden!

De ouders (van kleuters) kunnen een kijkje nemen, vooraan aan de voordeur van de school. De bestelbon wordt via het heen-en-weer schriftje meegegeven. 

Bij aankoop, gelieve gepast geld in een omslag mee te geven met uw kind.

Voor vrienden en sympathisanten van de school:
Indien nodig kunnen we ook de kalender opsturen naar u thuis voor een bijkomend bedrag van € 3,50. De totaalprijs is dan € 13,50
Heeft u interesse, mail voor 1 december naar secretariaat@schooldewegwijzer.be . Vermeld hierbij zeker uw adres en het aantal kalenders dat u wenst.

Van harte dank voor uw steun!

Schoolfoto’s bestellen


Mogen wij jullie er aan herinneren dat zondag 7/11/2021 de verzendkostenvrije periode voor het bestellen van de schoolfoto’s afloopt.

Dus ouders, grootouders, vrienden of familie die hier nog graag gebruik van willen maken, kunnen dat nog tot en met zondag doen. 

Bestellingen die gebeuren na 7/11/2021 zullen rechtstreeks naar het adres van de besteller verstuurd worden. Hiervoor zal er een verzendkost worden aangerekend.