Berichten

Schoenendoosactie

Het loopt deze dagen allemaal wat anders, maar toch willen we ook dit jaar meedoen aan de Schoenendoosactie.

De schoendozen gaan dit jaar naar enkele landen in Afrika, in Oost-Europa en zo mogelijk naar kinderen in de vluchtelingkampen op de Griekse eilanden.

Lees de folder goed door en volg de aanwijzingen op voordat je eraan begint: hoe groot mag de doos zijn, wat mag erin, wat mag er niet in, …?

Heb je folders te kort? Kom er dan halen in L5 bij meester Christopher of download de folder via de website van de school. 

Volle en afgewerkte dozen mogen door de kinderen in L5 bij meester Christopher afgezet worden. De envelop met €5 per doos geeft u dan apart af (niet bij in de doos steken!!).

De dozen kunnen ten laatste op 18 december afgeven worden. Dan vertrekken ze op hun lange reis. 

Meer informatie kan u bij meester Christopher krijgen, via uw kind, via de agenda of via mail.

Heb je de folder NIET nodig? Geef hem dan terug aan je juf/meester, dan kan iemand anders ‘m nog gebruiken. 

Veel vul- en versierplezier!

Kalender 2021 aankopen/bestellen

De kalender is klaar. Voor maar € 8,00 heeft u een superhandig instrument om al uw afspraken te noteren.

De gezinsoudsten van de lagere school krijgen er eentje mee naar huis. Via de bestelbon kan u aangeven of u de kalender al dan niet koopt. U kan via de bestelbon nog extra kalenders bestellen. Indien u de kalender niet wenst, geeft u hem met uw kind terug mee naar school.
Is de kalender beschadigd, moet hij wel betaald worden!

De ouders (van kleuters) kunnen een kijkje nemen, vooraan aan het raam van K3. Daar hangt de kalender in het klein. De bestelbon wordt via het heen-en-weer schriftje meegegeven. 

Bij aankoop, gelieve gepast geld in een omslag mee te geven met uw kind.

Voor vrienden en sympathisanten van de school:
Indien nodig kunnen we ook de kalender opsturen naar u thuis voor een bijkomend bedrag van € 3,50. De totaalprijs is dan € 11,50
Heeft u interesse, mail naar secretariaat@schooldewegwijzer.be . Vermeld hierbij zeker uw adres en het aantal kalenders dat u wenst.

Van harte dank voor uw steun!

Kalender 2021

De kalender wordt momenteel gedrukt. Hij is weer supermooi. Bedankt juf Jessica! Voor maar € 8,00 heeft u een superhandig instrument om al je afspraken te noteren. Verder is het een ideaal cadeau voor de eindejaarsfeesten.

Binnenkort kan de kalender aangekocht worden. Meer info volgt later.

Sintstad

De Sint komt naar Mechelen Kinderstad! Maar… de Sint is een flippopatiënt. Euhm, de Sint is een risicopatiënt! Dus hij kan de kinderen jammer genoeg niet in het echt ontmoeten.

Omdat hij ook nog heel hip is, maakt de Sint elke dag afleveringen op zijn SINT-TV. Die zitten bomvol grapjes, weetjes en opdrachtjes. Hij heeft ook een zoektocht  in petto, zijn brievenbus staat klaar, én hij verzamelt speelgoed voor kindjes die het kunnen gebruiken. 

Het wordt een super-mega-speciale editie van Sintstad!

Alle info vindt u terug op volgende website: https://kinderstad.mechelen.be/sintstad-2020

Helm op, fluo top


Met enige vertraging gaan we morgen van start met de actie “Helm op, fluo top!”

Helm Op Fluo Top is een gratis verkeersproject waarmee we de leerlingen stimuleren om ook tijdens de donkere maanden (van herfstvakantie tot krokusvakantie) te voet of met de fiets naar school te komen. Door fluo en/of een helm te dragen op weg naar school, verzamelen de leerlingen stickers en kunnen ze sparen voor beloningen.Een volle stickerkaart geeft recht op een gratis ticket naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael. Daarnaast zijn er nog andere prijzen te winnen. 

Meer informatie over de prijzen en de regels vind je op www.helmopfluotop.be

Beloningen vorig schooljaar!!
De geldigheid van de stickerkaarten van vorig schooljaar wordt, vanwege de eerste lockdown, verlengd tot 31 maart 2021. Zo kunnen de kinderen toch nog genieten van hun verdiende beloning.

Herfstvakantie 2 weken

Samen met jullie vernamen we via de media dat de herfstvakantie verlengd wordt. We kregen deze mededeling vanuit Onderwijs:

Op het Overlegcomité werd beslist dat de herfstvakantie voor alle onderwijsniveaus – uitgezonderd het hoger onderwijs – wordt verlengd tot en met zondag 15 november. De lessen hervatten op maandag 16 november.

De school zal dus pas weer open zijn vanaf 16 november.

Mededeling van de stad

Noodopvang 9 en 10 november

De verlengde herfstvakantie is één van de maatregelen om de pandemie te bestrijden en de sociale contacten, ook tussen de kinderen, zo veel mogelijk te beperken. Aan de ouders wordt dus gevraagd om hun kinderen op 9 en 10 november zo veel mogelijk thuis op te vangen en contact met anderen, en zeker met kwetsbaren en grootouders, te vermijden.  Ouders kunnen hiervoor beroep doen op verschillende systemen. Bespreek met je werkgever wat de mogelijkheden zijn. Enkele voorbeelden zijn: opname verlofdagen, onbetaald verlof, verlof om dwingende redenen (sociaal of familiaal verlof), tijdelijke werkloosheid wegens overmacht door corona.

Stad Mechelen, Jeti vzw en Kinderkwartier vzw bundelen hun krachten om voor specifieke situaties (bijvoorbeeld ouders werken in de zorgsector) noodopvang te voorzien op 9 en 10 november. Neem hiervoor contact op met het Lokaal Loket Kinderopvang van de Stad Mechelen tegen ten laatste 5 november  015 44 52 42 of huisvanhetkind@mechelen.be

Reizen naar een rode zone

Ik wil toch even onder de aandacht brengen dat, indien u op reis gaat naar een rode zone, u en uw kind na die vakantie in quarantaine moeten volgens de regels die gelden voor iedereen. Dit kan dus inhouden dat uw kind na uw vakantie niet naar school kan!

Dit voor uw eigen veiligheid, maar ook voor de andere kinderen en de leerkrachten. Gelieve hier rekening mee te houden…