Gemachtigd opzichter

Om de verkeersveiligheid in en rond de verschillende Mechelse scholen te verhogen, zet Stad Mechelen al enkele jaren gemachtigd opzichters in. Dat zijn leerkrachten, oma’s, opa’s en andere vrijwilligers. Ze helpen scholieren bij het oversteken op gevaarlijke kruispunten en andere oversteekplaatsen.

We blijven uiteraard zoeken naar nieuwe gemachtigd opzichters.

Samen met politie organiseert de dienst stadstoezicht een gratis opleiding om het attest van Gemachtigd Opzichter te behalen. We zorgen voor de bijhorende kleding en je komt in aanmerking voor een vrijwilligersvergoeding. Deze opleiding Gemachtigd Opzichter vindt plaats op 17 oktober van 10 tot 12.30 uur in het Sociaal Huis.

Ben je 18 jaar of ouder en wil je als vrijwilliger aan de slag? Of wil je op de reservelijst staan? Ben je stressbestendig, behulpzaam en heb je een hart voor kinderen?

Geef snel een seintje tegen ten laatst 13 oktober via gemeenschapswachten@mechelen.be. Ook bij hen kan je terecht voor meer info.

Alle info vind je ook op https://www.mechelen.be/word-gemachtigd-opzichter