Belangrijke verkeersinformatie

Stad Mechelen en het Agentschap Wegen en Verkeer werken van 17 juni tot en met 5 juli op de Zandpoortvest ter hoogte van kruispunt Nekkerspoel. Daar wordt de afslagstrook van de Zandpoortvest naar de N15 opgenomen in de lichtenregeling op het kruispunt. Zo wordt het kruispunt veiliger. Hou rekening met omleidingen.

Fietsers en voetgangers

  • Fietsers op de Zandpoortvest gebruiken tussen Nekkerspoel en de Bleekstraat het dubbelrichtingsfietspad aan de binnenkant van de Zandpoortvest.
  • Van en naar de N15 is enkel het fietspad aan de kant van de Afleidingsdijle in gebruik. Tussen de N15 en Zandpoortvest steken fietsers en voetgangers het kruispunt diagonaal over.

Auto- en vrachtverkeer

  • Tijdens de werken is het niet mogelijk om van de Zandpoortvest af te slaan naar de N15 en Tangent. Van de Zandpoortvest kan je wel naar de Nekkerspoelstraat of Zwartzustersvest.
  • Verkeer vanuit de (parking) Zandpoortvest richting N15 of Tangent maakt kort voor het kruispunt Nekkerspoel een keerbeweging naar de rijstrook aan de binnenkant van de Zandpoortvest. Op die manier rij je richting het Raghenoplein. Via de Leuvensesteenweg bereik je de Tangent.
  • Tot 28 juni blijft het niet mogelijk om de Zandpoortvest in te rijden vanaf het kruispunt Nekkerspoel. Je kan de Zandpoortvest tot dan enkel bereiken via kant Raghenoplein.

Bekijk alle informatie en een kaart van de omleidingen