Onderwijsbeurs secundaire scholen

Het evenement kan wegens de coronapandemie en de daaraan verbonden veiligheidsmaatregelen helaas niet live doorgaan. Professioneel ondersteund door de preventieadviseurs werden alle veiligheidsmaatregelen in kaart gebracht, maar werd er geconcludeerd dat het eigenlijke doel van deze beurs, namelijk het ruime gamma van onderwijsinstellingen en haar opleidingen in één ruimte op korte tijd verkennen, niet gerealiseerd kan worden in deze setting.

Zoals vorig jaar, hebben de onderwijsinstellingen interessante filmpjes gemaakt waarin ze hun school voorstellen. Op de website van de stad vind je in een overzichtelijke lijst van alle Mechelse onderwijsinstellingen: https://www.mechelen.be/adres   Je kan meteen klikken op het filmpje van de school die je kiest of rechtstreeks naar hun website gaan. Contacteer gerust de scholen telefonisch of per e-mail om alle informatie te vragen die je nodig hebt.

We zijn er ons allen van bewust dat dit geen ideaal scenario is om een schoolkeuze voor je kind te maken. Toch stellen de onderwijspartners, in nauwe samenwerking met de stad alles in het werk om jullie goed te informeren, opdat je een goed overwogen aanmelding kan doen via http://aanmelden.school  van 28 maart tot 25 april. Dit om je 12-jarige nadien te kunnen inschrijven in een school.

Namens de Mechelse onderwijspartners en Clb’s