De Vliegende Speeldoos – informatie

Beste ouders,

Vrijdag 24 april 2020 komt de Vliegende Speeldoos weer naar onze school. De Vliegende Speeldoos is een groep toneelspelers die samen met alle kinderen van de 2de kleuterklas t.e.m. het 6de leerjaar op één dag een grote musical in elkaar steekt.  De kinderen gaan echt meespelen op het podium. In de loop van de namiddag wordt er gerepeteerd, en ’s avonds is er een grote voorstelling voor alle ouders en sympathisanten. Natuurlijk moeten de kinderen zich ook verkleden, verder in de brief leest u hier alles over. Omdat we pas in de namiddag starten met de repetitie is er in de voormiddag geen school voor de leerlingen van K2 tot L6. Lees deze brief dus aandachtig door!  We hopen dat u deze datum alvast vrijgehouden hebt.

Wilt u een indruk hebben van hoe zo’n dag verloopt? Op YouTube vindt u een trailer van De Vliegende Speeldoos via volgende link:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=94&v=qTR90w2HZnw&feature=emb_logo

De kinderen worden op de dag van de musical iets later verwacht en blijven tot het einde van de voorstelling.
Concreet houdt dit in:

  • De kleuters van de 1ste kleuterklas mogen gewoon naar school komen van 9 uur tot 15.25 uur.
  • De kleuters van de 2de en 3de kleuterklas worden tussen 12 uur en 13.10 uur verwacht op school.
  • De kinderen van de lagere school worden om 12 uur verwacht in ‘De Loods’ (Perron M) (Douaneplein Mechelen).

Het is de bedoeling dat alle kinderen ’s middags al thuis gegeten hebben en een lunchpakket en drankje meenemen voor ’s avonds en een koek en drankje voor tussendoor.

De voorstelling start om 19u in ‘De Loods’. Hiervoor is iedereen van harte uitgenodigd! Gratis kaarten voor de voorstelling kunnen binnenkort besteld worden via de website www.zingenindekerk.nl of op het secretariaat. We brengen u op de hoogte wanneer de informatie beschikbaar is op de website en de kaarten besteld kunnen worden.

Na de voorstelling (+/- 20.30 uur) worden de kinderen door u weer meegenomen naar huis.

Gelieve de kleding van uw kind mee te geven op maandag 30 maart, in een zak met de naam en klas erop.

K2: Zwart met licht- of felgroen
K3: Zwart met licht- of felgroen
L1: Donkerblauw of donkergroen + hoge witte sokken Graag allemaal korte broek of rok met hoge witte sokken. Probeer zo veel mogelijk met deze kleuren een kostschoolkostuum te creëren. Denk aan rokjes, bloesjes voor meisjes en colbertjes, giletjes en bretels voor jongens.
L2: Zwart als basis met rood of oranje als toevoeging
L3: Blauwe jeansbroek met blauwe T-shirt
L4: Wit T-shirt dat mag beschilderd worden (nu al zo snel mogelijk meenemen naar school) Jeansbroek die opgerold kan worden. Keukenhanddoek meenemen!
L5: Zwarte kleding
L6: Zwarte kleding met roze of zilveren detail

Op voorhand knutselen de kinderen van alle klassen hun attributen die ze nodig hebben tijdens de musical. Zou u onderstaande spullen kunnen verzamelen en geven aan juf Vera?

  • Blikclipjes, kroonkurken, ijzerdraad, paperclips, …
  • Gebruikte (er mag dus een klein gaatje in zitten) (niet te) doorschijnende, zwarte panty’s. (min 40 DEN)
  • Dun karton (vb. cornflakes dozen)

Om deze musical tot een succes te maken, hebben we nood aan wat helpende handen.
Hebt u tijd en zin om bij één of meerdere van onderstaande taken te helpen? Graag! We kunnen alle hulp gebruiken! Laat dit voor 31 januari weten aan juf Joke of juf Tineke (L6).