Een vraag van een ouder van onze school

Samen met een aantal mensen gaat Diane Billiet op bezoek bij verschillende projecten in Oeganda. Daarnaast zullen ze ook ‘veldwerk’ doen en kinderen opzoeken in de armste wijken of vuilnisbelten en kijken wat ze voor hen kunnen betekenen.

Ze zijn op zoek naar (veel) kledij in goede staat voor kinderen om mee te nemen, zodat ze deze daar aan de weeshuizen kunnen geven en ze een aantal kinderen gelukkig kunnen maken. Concreet gaat over kledij voor kinderen van 6-18 jaar en zijn ze op zoek naar:

  • jeans en broeken voor jongens
  • overhemden voor jongens
  • rokken en jurken (onder de knie) voor meisjes
  • T – shirts voor jongens en meisjes
  • truien voor jongens en meisjes
  • lichte jassen voor jongens en meisjes

Steunen kan, door kleding in goede staat te doneren. Deze kleding kan in de voormiddag op school geleverd worden op 19/1. De ouder komt ze dan na schooltijd ophalen.

Voor welk project dit bestemd is, lees je hieronder:

Koinonia kids ministries is een organisatie die straatkinderen opvangt in verschillende weeshuizen. Het Koinonia straatkinderen rehabilitatieproject is opgericht in Oeganda in het jaar 2000 omdat straatkinderen de meest kwetsbare groep zijn van de wereld en Oeganda is één van de landen met het grootste aantal straatkinderen.  Samen met onze plaatselijke partners hebben we honderden kinderen geholpen en we werken nu aan vier verschillende projecten verspreid over het land; in Kisoro, Kabale, Wakiso en Napak. Dankzij het maatijdbedelings-programma hebben tal van kinderen de weg gevonden naar rehabilitatie en hebben ze een volwaardige leven gekregen.  De kinderen worden opgevangen in weeshuizen en/of terug in contact gebracht met hun familie. Zij krijgen onderwijs, kleding, voeding, etc.

Meer informatie is er te vinden op de website van Koinonia ministries.