Op vakantie naar het buitenland?

Reizen naar het buitenland wordt nu afgeraden.

Iedereen die op reis is geweest naar een rode zone, moet verplicht in quarantaine.
Wegens de verplichting om in quarantaine te gaan kunnen we leerlingen tijdens de quarantaineperiode weigeren. Het zou een onaanvaardbaar gezondheidsrisico zijn om deze leerlingen tot de school toe te laten.

Wat doe je als je terugkeert uit het buitenland?

Iedereen die naar België reist, of meer dan 48 uur in het buitenland was, moet het Public Health Passenger Locator Form (PLF) invullen binnen 48 uur voor aankomst in België. Komt u terug uit een groene of oranje zone? Dan moet u niet in quarantaine en moet u zich niet laten testen.

Komt u terug uit een rode zone en krijgt het na het invullen van het PLF een bericht om in quarantaine te gaan? Dan gaat het in quarantaine gedurende 10 dagen na de laatste dag van uw verblijf in een rode zone. Daarna volgen er nog 4 dagen van verhoogde waakzaamheid. Als er tijdens de quarantaine symptomen optreden, moet u uiteraard worden getest.

Laat het ons als school zeker weten, dan zoeken we mee naar de meeste veilige en gepaste oplossing.