Help je kind

Rouwverwerking, hoe doe je dat?

Deze twee filmpjes kunnen een hulp zijn. Sterkte.

Opvoedingswinkel

HI-StadMech-PP-opvoedingswinkel

Tips om je kind te helpen bij het leren

Ziezo! Huiswerk begeleiden
Afspraken maken, Bemoedigen en Controleren. Volgens dit ABC kan je het huiswerk van je kind het best begeleiden. In deze aflevering van de TV.Klasse-reeks Ziezo! zie je hoe dat moet.
http://www.klasse.be/ouders/35419/ziezo-huiswerk-begeleiden/

Pak de luizen aan!

Een school heeft regelmatig een luizenplaag in huis. Luizen hebben niks te maken met hygiëne. Het ene kind is gevoeliger dan het andere. Maar het is wél belangrijk dat ouders meteen aan de school laten weten dat hun kind luizen heeft. En dat ze hun kind meteen behandelen.

Hier vindt u zeer bruikbare informatie om luizen aan te pakken:  https://www.klasse.be/3517/luizen-uitroeien-in-8-stappen/

 Medicijnen op school!

In uitzonderlijke gevallen kan een ouder aan de leerkracht vragen om medicatie toe te dienen aan een kind. Deze vraag moet bevestigd worden door een schriftelijk attest van de dokter dat de juiste dosering en toedieningswijze bevat. Via onderstaande link kan u –indien nodig- meerdere van deze formulieren afhalen. Wanneer een leerling ziek wordt op school, dan zal de school niet op eigen initiatief medicatie toedienen. Wel zullen de ouders of een andere opgegeven contactpersoon verwittigd worden en zal hen gevraagd worden de leerling op te halen. Wanneer dit niet mogelijk is, zal de school een arts om hulp verzoeken.

AANVRAAGFORMULIER medicatie op school

 

Reacties zijn gesloten.